Supă de ax cardanic

(Cantitățile sunt pentru o oală de 6 – 7 litri)

Aceasta este supa națională boliviană, de vindecare a mahmurelii. Spre deosebire de alte supe, aceasta se bazează pe penisul de taur și piciorul de vițel. În Bolivia, această supă are o puternică reputație de afrodiziac eficient, „viagra boliviană” și leac vindecător pentru durerile de spate. Autoritățile medicale boliviene spun că este vorba de un strict efect placebo – trebuie sa credeți în ea, ca să aibă efect.

Supa de ax cardanic este, de fapt, o supă de vită destul de ușoară și plăcută, dar de o puternică valoare de curiozitate. Cheia pentru o supă magnifică de ax cardanic este timpul de pregătire, aproape 10 ore de stat pe sobă.

Ingrediente:

 • 0,5 kg de penis de taur;
 • 0,5 kg de picior de vițel;
 • 0,6 kg de carne de vită;
 • 0,5 kg de miel/pasăre;
 • 0,5 kg de cartofi;
 • 0,2 kg de napi (turnips);
 • 0,2 kg de ceapă;
 • 0,15 kg de morcovi;
 • 0,12 kg de țelină;
 • apă – cât este necesar;
 • ½ ceașcă de orez;
 • o lingură de sare;
 • o linguriță de oregano;
 • pătrunjel verde – după gust;

Se servește cu ouă fierte, chifle, salsa (sos iute).

Mod de preparare

Startul

Spălați penisul și piciorul de vițel. Puneți-le într-o oală cu apă cât să treacă bine peste ele. Fierbeți-le câteva minute. Aruncați zeama la chiuvetă. Spălați oala și clătiți cărnurile bine. Puneți-le înapoi în oală cu apă cât să le acopere și dați drumul la foc.

Când începe să clocotească, dați focul mic și lăsați oala să fiarbă timp de 10 ore, până ce penisul este pătruns și numai bun de mâncat. Penisului îi trebuie timp îndelungat de fierbere. Piciorul de vițel se scoate după 4 ore de fierbere, se dezosează, iar tendoanele se pun înapoi în oală când penisul este fiert, restul se adaugă în oală imediat. Când apa scade prea mult la fiert, se completează cu puțină apă clocotită.

Scoateți penisul din zeamă și tăiați-l în porții de 2,5 cm. Tăiați tendoanele piciorului de vițel și adăugați-le peste bucățile de penis.

Strecurați zeama, înlăturând toate oasele și terciul depus pe fundul oalei. Lăsați zeama să se limpezească; apoi o degresați, folosind un separator de supă și o lăsați în oală în așteptare.

Fierbeți ouăle, decojiți-le și răciți-le.

Gătitul cărnurilor

Tăiați carnea în cuburi cu latura de 2,5 cm. Înlăturați excesul de grăsime de la miel. Puneți cuburile într-o oală cu apă care să le acopere bine. Fierbeți carnea câteva minute, după care aruncați zeama la chiuvetă. Spălați oala și clătiți carnea bine. Puneți carnea înapoi în oală. Turnați supa de penis și adăugați apă rece până ce acoperiți carnea. Puneți oala la foc și fierbeți foarte ușor, până ce carnea se pătrunde (80 – 100 de minute).

Scoateți carnea și înlăturați oasele, dacă există. Strecurați supa și lăsați-o să se depună; apoi degresați-o, folosind un separator de supă.

Pregătirea legumelor

Curățați cartofii și napii, tăiați-i în cubulețe după mărimea dorită și puneți-i în apă rece până îi folosiți.

Tăiați ceapa în sferturi pe lung și apoi tăiați-o de-a curmezișul, mai măricel.

Tăiați morcovii în bucăți de 2,5 cm, iar țelina în bucăți de 1 cm. Amestecați totul. Tocați pătrunjelul pentru garnitură.

Finalul

Scurgeți amestecul de cartofi și napi. Într-o oală de 6-7 litri, puneți toate legumele și orezul. Turnați supa combinată și o ceașcă în plus de apă pentru orez. Fierbeți la foc mic până ce cartofii și orezul s-au făcut, cam 20 de minute. Adăugați amestecul de carne și penis. Condimentați cu sare și oregano. Dați supa o scurtă undă și serviți-o fierbinte cu un ou în fiecare castron, carne, multe legume, zeamă și pătrunjel verde.

Notă:

Această supă este mult mai gustoasă când se prepară în cantitate mare, în oale de 20 – 30 de litri. După 10 ore de gătit, supa devine foarte concentrată și capătă consistență cremoasă, și doar atunci bucățile mici de penis de taur sunt introduse în preparat, cu multe picioare de vită, pasăre și miel, ouă fierte, orez și multe legume, în special cartofi.

Supa se pune cu polonicul în castroane largi; bucățile mari de diferite cărnuri sunt așezate în castroane și trimise la mese. Carnea poate avea oase sau nu.

Inspirată din: www.clovegarden.com/recipes