Congelarea testiculelor

Nu este ușor să găsiți coițe de miel în prăvălii, dar dacă le comandați și aveți o cantitate mai mare, nu ezitați să le congelați, infășurând fiecare testicul în parte în folie aderentă.

Pentru a le folosi, tot ceea ce trebuie să faceți este să le scoateți din folie, să le puneți într-o cratiță cu apă rece și să încălziți cratița până aproape de punctul de fierbere. De îndată ce apa este fierbinte, luați cratița de pe foc și lăsați testiculele să se decongeleze in apă. În acest fel, ele își recapătă starea naturală, fără a fi de fapt gătite.

 Se scurg de apă si se jupoaie de pieliță.

Unii preferă să le pregătească înainte de a fi congelate. Pentru a face acest lucru, de îndată ce le-ați jupuit de pieliță, tăiați-le felii, cubulețe sau bastonașe si imprăștiați-le pe o farfurie sau tavă mare. Acoperiți-le cu folie de aluminiu si puneți-le în congelator pentru 3 ore. După aceea, puneți-le într-o cutie de depozitare corespunzătoare, separând fiecare strat cu hârtie cerată sau celofan. Sigilați cutia, etichetați-o și puneți-o la congelator.

Când le-ați pregătit în felul acesta, nu mai e nevoie să le decongelați, ci să procedați direct la gătitul lor, fără a uita să le condimentați.

Balls in Cooking and Culture, pagina 83