Fudulii à la crème, cu trufe proaspăt date pe răzătoare

Pentru a transforma acest hors d’oeuvre într-un fel principal, dublați cantitățile și dacă nevoia o cere, adăugați la testicule și momițele mielului. Ele pot fi servite într-un cuib de paste proaspete sau risotto (în acest caz, răzuiți trufă albă deasupra și serviți cu răzătură proaspătă de parmezan).

Pentru 2 porții ne trebuie:

  • 3 perechi de fudulii de miel pregătite;
  • 100 g de unt;
  • 200 ml de smântână simplă;
  • 1 trufă proaspătă;
  • nucșoară, sare fină și piper de la râșniță.

Blanșați testiculele, punându-le într-o cratiță cu apă rece și sărată; aduceți apa la punctul de fierbere, luați cratița imediat de pe foc și scurgeți apa. Reînviorați-le, punându-le în apă rece; le scurgeți, le zvântați și le tăiați în bucăți sau cubulețe.

Topiți untul într-o soteuză, puneți fuduliile de miel, adăugați sare și piper și lăsați-le să se gătească ușor, timp de 5 minute, întorcându-le din când în când.

Între timp, turnați smântâna într-o crăticioară, adăugați sare, piper și nucșoară după gust și reduceți conținutul pe flacără mică, până atinge o consistență moale.

Pentru a le servi, aranjați fuduliile pe o farfurie foarte fierbinte (luați-le cu o lingură cu găuri pentru a evita să luați și untul cu ele) și turnați deasupra concentratul de smântână. Amestecați cu grijă pentru a se omogeniza corespunzător. Răzuiți deasupra o trufă periată atent. Va reveni sarcina primului oaspete să amestece ușurel preparatul înainte de a fi servit.

Balls in Cooking and Culture, pagina 86