Campionatul mondial de gătit testicule

Este un concurs culinar organizat pentru prima dată în Serbia, în octombrie 2004.

         De atunci, campionatul a devenit un eveniment internațional la care participă bucătari și specialiști în arta culinară din țări precum: Serbia, Grecia, Finlanda, Norvegia, Ungaria, Australia, etc.

Scopul campionatului este atât popularizarea preparatelor pe bază de testicule, cât și recunoașterea deprinderilor și priceperilor participanților.

După primul campionat, organizatorii au fost copleșiți cu scrisori de la chefi și fani din Serbia și din străinătate, solicitând participarea la următoarele campionate mondiale.

Evenimentul a atras atenția mijloacelor de informare în masă din întreaga lume. Campionatul a intrat în cartea recordurilor (Guinness Book of Records) ca un eveniment la care a fost pregătită o cantitate record de testicule – o tonă metrică (1000 de kilograme).

Unul din motivele fascinației acestui eveniment unic, crede organizatorul campionatului, Ljubomir Erovic, vine de la faptul că preparatele, la care au fost folosite 14 tipuri de testicule, sunt bogate în testosteron și au puternice proprietăți afrodiziace. (www.ballcup.com)