Introducere

De ce mâncau anticii testicule de animale?

Grecii aveau convingerea că, mâncând testicule de berbec înaintea unei bătălii, acestea îi făceau pe bărbați mai puternici pe câmpul de luptă.

Romanii credeau în consumul de testicule de animal sănătos întrucât, considerau ei, acestea vindecau problemele de sănătate legate de propriile organe genitale.

Chinezii, la rândul lor, aveau percepția că, mâncând testicule în mod regulat, mărea libidoul unui bărbat și vindeca impotența.

Consumul organelor genitale ale animalelor datează din vremurile romane antice, când se credea că, mâncând organul unui animal sănătos, putea să îndrepte o anumită slăbiciune din organul corespunzător al bărbatului care îl consuma.

În ziua de azi, există percepția istorică ce spune că, mâncând testicule bogate în testosteron poate oferi o creștere de masculinitate pentru bărbații care caută acea extra energie fie pe câmpul de luptă, fie în pat cu femeile.

Conform credinței populare, dar și a unor personalități din cadrul chimiei și industriei alimentare, există un „presupus efect Viagra” în urma consumului de testicule de taur, care mărește performanța sexuală a bărbaților.

Dar, din cele ce am citit eu, rezultă că ar trebui să le mâncăm crude, pentru a beneficia de pe urma lor, deoarece temperatura din timpul gătitului distruge hormonul.

Testiculele nu sunt singurele gonade folosite în arta culinară.

În unele culturi, consumul penisului este considerat a fi extrem de benefic pentru sănătate. De exemplu, atleții chinezi mănâncă penis de cerb pentru vindecarea rănilor, iar alte preparate, în special cele pe bază de penis de yak, sunt considerate a mări virilitatea.

În Jamaica, penisul de taur se pregătește cu rom alb, banane, ardei bonetă iuți (plus multe alte ingrediente), pentru a crea o delicatesă numită supă de penis de taur, considerată a fi un afrodiziac.

Supa din penis de taur este o specialitate și în unele orașe din China, unde se prepară foarte domol cu ghimbir și ardei de Sichuan.

Primul restaurant cu specialitate de penis din Beijing a fost deschis în 2006. Unele bucătării folosesc uterul de scroafă sau de capră.

Dar această simbologie, de a mânca penisul pentru virilitate, este prezentă pretutindeni.

Vietnamezii fac supă de tăiței cu penis de taur feliat precum foaia de hârtie.

În măcelăriile din țările vorbitoare de limba engleză, penisul pentru consumul uman este numit pizzle.

Oricum s-ar găti, penisul tot penis rămâne: un organ gelatinos, relativ lipsit de gust, pentru că este aproape complet alcătuit din țesut vascular; un organ care nu merită să se chircească, dacă noi credem că ar trebui să ne facă mai bărbați.

         „Este o exagerare să afirmăm că mâncând penis vom deveni mai fertili sau că ne va crește nivelul de testosteron”, avertizează dieteticianul și nutriționistul terapeut Karen Scheuner. „Hormonii nu sunt transmiși pe această cale metabolică și digestivă. Iar modul prin care corpul produce testosteron nu este influențat de consumul de hrană.” Dar credința, fiind ceea ce este, Scheuner adaugă: „Noi putem avea un foarte mare efect placebo* în mâinile noastre.”[1]

( placebo* = medicament sau preparat inactiv, prescris fie pentru a-i face plăcere pacientului, fie în scopuri experimentale, pentru a studia efectele farmaceutice ale medicamentului și reacțiile psihice ale pacientului ).


[1] Gonad Cuisine – Askllen (www.askmen.com/fine/1/25/2017)