Despre autor

9044531_origDespre autor

Absolvent al Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de filologie, Secția engleză – română, promoția 1972, Nicolae Curelea a fost profesor de limba engleză la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad, de la absolvirea facultății până la pensionare, în august 2009.

Pe lângă profesia de bază, a dezvoltat o pasiune nemărginită pentru gastronomie și arta culinară, ajungând să cunoască și să stăpânească subtilitățile tehnologice ale produselor culinare.

De fapt, domnia sa a moștenit pasiunea pentru gastronomie din familie și anume de la mama lui vitregă, care era o bucătăreasă de prima mână.

De-a lungul anilor, a fost organizator a numeroase evenimente și mese festive din școală și din afara școlii, care s-au bucurat de multă apreciere.

Incredibil, dar adevărat: este maestru în prepararea cozonacilor uriași, făcuți cu 50 (cincizeci) de ouă la kilogramul de făină (din grâu de Manitoba), de patru nule, copți în forme speciale, demontabile.

Este, de asemenea, priceput ca nimeni altul în prepararea lichiorurilor aromitoare naturale din mai toate plantele, florile și fructele pământului.

Deține un impresionant fond de carte de artă culinară din întreaga lume. Are nenumerate rețete personale, numai de el știute și aplicate.

Descriere făcută autorului de către

Lidia Dumbravă,

Asistent Manager,

Centru Comercial Iași

3 thoughts on “Despre autor”

  1. Felicitari!
    Il stiu pe domnul profesor pentru ca il stie tot orasul. Se vede ca a fost multa munca, la acest site. Succes in continuare!

  2. Domnul profesor Curelea – primul meu profesor de engleza. Unul dintre cei mai expresivi si carismatici profesori pe care i-am avut. Din nefericire , mi-a fost profesor doar un singur an. dar nu l-am uitat niciodata .Amintirea domnului profesor imi este vie si acum dupa 45 de ani. Mi-l aduc aminte , proaspat absolvent de facultate,inalt si subtire, imbracat intr-un costum cafea cu lapte, cu doua taieturi la spate, dupa moda momentului, energic si foarte motivat, vesel cu multa naturalete. Apropiat de elevi, stia sa ne capteze atentia si sa ne motiveze cum putini profesori stiu sa o faca,
    Acum descopar, din intamplare, ca avem aceiasi pasiune – bucataria.
    Stiu ca domnul profesor este originar din Valenii de Munte, dar vad ca a fost cucerit total de bucataria din Moldova.
    Toate retetele domnului profesor o sa le incerc – va promit

Comments are closed.